Sport 0

11.03.2024.

17:48

Esports tim FURIA predstavio svoj fudbalski klub pred Kings World Cup 2024

Ovo se ne viđa svaki dan.

Autor: B92

B92
Esports tim FURIA predstavio svoj fudbalski klub pred Kings World Cup 2024
FURIA

Podeli:

Brazilska esports organizacija FURIA je zvanično predstavila FURIA FC, svoj fudbalski klub koji će predvoditi Alesandro ”Falcão” Vieira i content kreator Alan ‘O Estagiari Rodrigez. Tim će se takmičiti na Kings World Cup, turniru u fudbalu koji počinje 26. maja. Događaj će se održati u Meksiku.

Kings World Cup je ”nastavak” fudbalske Kings Lige, koju su 2022. godine osnovali bivši profesionalni igrač Žerar Pike i španski strimer Ibai Ljanos. Na ovogodišnjem događaju, ukupno 32 ekipe širom sveta će se boriti za novčanu nagradu od milion dolara. FURIA FC je jedan od dva brazilska tima koji će se takmičiti na Kings World Cup. Drugi je G3X FC, klub koji vodi brazilski strimer Aleksandre ”Gaules” Borba Čiketa.

Ovo je istorijski trenutak ne samo za FURIU, već i za čitavu esports scenu. Mnogi poznati tradicionalni sportisti su tokom poslednje decenije stupili na esports scenu – na primer, Mesi i Aguero su trenutno vlasnici argentinske esports organizacije KRÜ Esports. Međutim, retko smo viđali slučajeve gde ”veliki igrači” esports scene ulažu u tradicionalni sport.

Osnovana 2017. godine, FURIA je jedna od najuspešnijih brazilskih esports organizacija sa timovima u velikom broju igara, uključujući Counter-Strike 2, Valorant, League of Legends i Rocket League. Za njihov CS2 sastav trenutno nastupa legenda brazilskog kantera, Gabrijel ”FalleN” Toledo.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

17 h

Podeli: