Esports B92.net

The International 10 se možda neće održati u Švedskoj

Iako nas od 10. The International šampionata deli svega mesec i po dana, Valve je sinoć iznenada najavio da se legendarni turnir možda neće održati u stokholmskoj Avicii Areni, jer je vlada Švedske odlučila da esportu nije mesto u njenoj sportskoj federaciji.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Iako smo zbog pandemije prošle godine ostali bez TI-ja, Valve je dao sve od sebe da ga ove godine održi ”kako zna i ume”. Prvobitni plan da se TI odigra u Stokholmu je ostao, što je potvrdila redovna komunikacija između švedske vlade i Valve-a.

Međutim, Valve je pre dve nedelje dobio informaciju da je Sportska Federacija Švedske izglasala da esports nije primljen u sportsku federaciju. Valve je pokušao da reši problem razgovorom sa švedskim ministrom unutrašnjih poslova, ali bez uspeha.

Sa trenutnom političkom situacijom u Švedskoj, igrači, komentatori, osoblje i produkcija eventa, kao i potencijalni posetioci, nisu u mogućnosti da dobiju vizu.

Kako pregovori sa švedskom vladom još uvek traju, i da su šanse da se TI održi po originalnom planu u ovom trenutku veoma male, Valve je krenuo da traži alternativnog domaćina za The International 10.

Iako nam cela situacija izgleda kao repriza prethodne godine, Valve nas uverava da će se TI ove godine sigurno održati, ”na ovaj ili onaj način”. Valve je dodao da će obavestiti zajednicu čim bude bilo vesti, i da će se regionalne kvalifikacije održati po planu.

Dok čekamo, uživajte u prvom od dva velika letnja eventa, Nemestice, koji je najavljen za kraj ove nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.