Dota 2 0

16.04.2024.

18:13

Ozloglašeni Dota 2 profesionalac zvanično izbačen iz svoje poslednje ekipe

Od uspešnog Dota 2 profesionalca do Kick strimera.

Autor: B92

B92
Ozloglašeni Dota 2 profesionalac zvanično izbačen iz svoje poslednje ekipe
Valve

Podeli:

Bivši OG support i Major šampion, Tomi ”Taiga” Li, izbačen je iz južnoameričkog sastava Leviatán zbog velike kontroverze koja je označila kraj njegove profesionalne Dota 2 karijere.

Organizacija je na svom Facebook profilu najavila prekid saradnje sa Taigom, rekavši da ”osuđuje bilo kakav oblik nesportskog ponašanja koje šteti integritetu ekipe”. Prema informacijama sa Liquipedie, Keni ”Xepher” Deo će zameniti Taigu tokom EPL World Series: America.

Taiga je 8. februara 2024. godine na socijalnim mrežama najavio svoju penziju, rekavši da će se ubuduće fokusirati na streaming. Kao i mnogi drugi ”penzionisani” Dota 2 igrači, Taiga je odlučio da se ponovo oproba na profesionalnoj sceni, i to samo mesec dana kasnije. Ubrzo nakon njegovog povratka, ponovo je optužen za nameštanje mečeva svoje tadašnje ekipe OG. Međutim, ove optužbe su tom prilikom bile potkrepljene vrlo ubedljivim dokazima.

Dota 2 content kreator Morf je objavio detaljnu analizu ovog slučaja. Prema njegovoj istrazi, Taigini problemi su počeli 2022. godine, nakon International 11, kada se navodno pridružio ”ruskoj 322 mafiji”. Profesionalac je vremenom zapao u ozbiljne dugove, zbog čega je počeo da prodaje poverljive informacije svoje ekipe i da namešta njihove mečeve.

Iako se Valve i dalje nije oglasio na ovu temu, verujemo da malo organizacija želi da sarađuje sa Taigom. Igrač trenutno strimuje na Kicku.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: