Aktuelno 0

10.03.2024.

15:50

PS4 igre koje bi trebalo odigrati u 2024. godini

Ova konzola nam je donela bezbroj legendarnih igara.

Autor: B92

B92
PS4 igre koje bi trebalo odigrati u 2024. godini
Sony Interactive Entertainment

Podeli:

Danas kada imamo PlayStation 5, oprostili bismo vam ako se pitate zašto bi trebalo da vam je stalo do najboljih PS4 igara? Međutim, Sony-jeva konzola prethodne generacije je i dalje vrlo popularna i veoma sposobna da vam pruži zabavna gejming iskustva, pogotovo ako ste propustili odlične ekskluzivne i third-party igre koje su izašle prethodnih godina za ovu konzolu. A zahvaljujući veoma bogatoj kolekciji, kao i mogućnosti da ove igre pokrenete na PS5 pomoću opcije kompatibilnosti unazad, ova lista sadrži niz igara koje i danas vredi odigrati. Nove PS4 igre i ove godine i dalje redovno izlaze, tako da će se lista najboljih PS4 igara nastaviti da se menja tokom 2024. godine, ali i narednih godina. PS4 ima veoma širok izbor igara i zaista postoji nešto za svakoga, bez obzira na ukus ili preferencije, a mi za vas izdvajamo samo neke koje mislimo da svaki gejmer treba da odigra. 

Marvel’s Spider-Man 

Sony Interactive Entertainment

Mnogo dobrih Spider-Man igara smo videli tokom godina, ali igra iz 2018. godine za PS4 o ljubitelju njujorških fasada ih je sve ostavila u prašini. Ovo je prva Spider-Man igra koja je izašla još od PlayStation 2 ere, a kontrolisanje popularnog heroja je fenomenalno. Bez obzira da li se ljujate između zgrada ili se akrobatski borite sa neprijateljima, u ovoj open world avanturi ćete iskusiti najfluidiji gejmplej koji igra iz ovog žanra može da ponudi. Marvel’s Spider-Man kombinuje dobru priču sa zabavnim borbama, a svet je i prepun opcionih sadržaja i misija tako da nećete odoleti da ih sve ne istražite. 

God of War 

Sony Interactive Entertainment

Iste godine kada je izašla nova Spider-Man igra, dobili smo i God of War ribut koji je franšizu izdigao iznad krvavih uzbuđenja iz originalne trilogije grčke mitologije, i udahnuo novi život u serijal. Kratos nije više samo živo otelotvorenje besa, on je sada porodičan čovek koji pokušava da izbalansira njegovu brutalnu prošlost sa odanošću njegovom adolescentnom sinu, Atreusu. Kratos ostavlja Olimp iza sebe i nastanjuje se u nordijskom svetu, ali mir koji je nekadašnji bog rata pronašao ne traje dugo. Vrhunske borbe, očaravajuća priča, i prilično interesantne zagonetke, sve što ova igra ima da ponudi će vas izazvati. 

Uncharted 4: A Thief’s End

Sony Interactive Entertainment

Uncharted 4: A Thief’s End je poslednje poglavlje sage o Nejtanu Drejku, još jednom veoma popularnom protagonisti sa PlayStationa. U prošlom delu smo mislili da se Nejtan smirio u bračnom životu i zakleo se da je završio sa lovom na skrivena blaga, ali kada ga njegov davno izgubljeni brat zamoli za pomoć, Nejtan ne može da odbije. Uncharted serijal je poznat po odličnim filmskim scenama, a ni Uncharted 4 nije izuzetak. Samo na PlayStationu možete da uživate u igri koja podseća na film Indijane Džounsa, i kontrolišete šarmantnog heroja koji bi mogao da ukrsti njegovu visprenost sa najboljima iz ovog žanra. Savršen ispraćaj za Nejtan Drejka, a za PS4 možete i da nađete remastere prethodnih igara. 

The Last of Us Part II

Sony Interactive Entertainment

Ambiciozni nastavak veoma uspešne akcione avanture The Last of Us iz 2013. godine. Priča u The Last of Us Part 2 ima dosta zanimljivih tvistova, i sve njih prati odličan gejmplej. Na mnogo načina možete promeniti i nadograditi glavnog karaktera Eli, koja kreće u epsku potragu za osvetom širom onogo što je ostalo od Sjedinjenih Američkih Država. Sa mnoštvom opcija za prikradanje, borbu i istraživanje, The Last of Us Part 2 dobro koristi velike, kreativne nivoe i inteligentne neprijatelje koji dolaze u obliku ljudi i zaraženih. Pored toga tu je predivna grafika i gluma onih koji su pozajmili glasove karakterima, tako da nije teško shvatiti zašto je The Last of Us Part 2 jedna od najboljih akcionih avantura na PS4. 

Horizon Zero Dawn 

Sony Interactive Entertainment

Akciona RPG igra koju je razvio Guerrilla Games je dovela skoro do savršenstva open world formulu u stilu Ubisoft igara. Horizon Zero Dawn je prvi pokušaj studija koji je kreirao FPS Killzone serijal, da napravi akcioni RPG iz trećeg lica, i možemo slobodno reći da su nadmašili očekivanja mnogih gejmera 2017. godine. Duboka priča, prelepa grafika i pedantan i pametan dizajn stvorenja definitivno stavljaju Horizon Zero Dawn na listu najboljih PS4 igara. I glavna junakinja, Aloy, je brzo postala novo lice PlayStationa, ali glavne zvezde ove igre su roboti u formi dinosaurusa i jednistven način borbe. Ovo je apsurdno dobra zabava, a priča nas upoznaje i sa nekoliko divnih karaktera. Igra je moderni PlayStation klasik pa zato ne čekajte da se upustite u ovu divlju vožnju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: