Vest godine za Fejsbuk

Fejsbuk se pridružio grupi kompanija čija vrednost premašuje bilion dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2021.

09:28

Vest godine za Fejsbuk
Ilustracija: Profimedia

Tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1.008 biliona dolara, prema Jahu fajnensu (Yahoo Finance), što je prvi put u njenoj istoriji.

Neka od najzapaženijih odeljenja Fejsbuka su sama veb stranica Facebook, zajedno sa aplikacijom Messenger, kao i Instagram, WhatsApp i Oculus, piše portal The Verge.

Na spisku američkih tehnoloških kompanija koje su prešle vrednost od bilion dolara, Fejsbuk je jedini osnovan 2000-ih, sto ga čini najmlađim - ako se oslanjate na datum pokretanja Gugla (koji je bio u 1998), ali ne i konglomerata Alfabeta u čijem je Gugl vlasništvu (a koji je stvoren 2015).

Brojevi telefona Fejsbuk korisnika prodaju se za 20 dolara?

Vest dolazi uporedo sa odbacivanjem slučaja "odmotavanja" Fejsbukovih akvizicija koje se tiču Instagrama i WhatsApp-a, nakon što je savezni sudija izjavio da nije ponuđeno dovoljno dokaza da je kompanija ima monopol na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: