Upotreba gotovine u Britaniji prepolovljena

Upotreba gotovine u Britaniji prepolovila se za samo nekoliko dana nakon što je vlada uvela nacionalno ograničenje slobode kretanja.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

08:30

Upotreba gotovine u Britaniji prepolovljena
Foto: Depositphotos, Rangizzz

Na drastičan pad korišćenja "keša" uticalo je zatvaranje prodavnica širom Britanije i masovniji prelazak ljudi na beskontaktno plaćanje kako bi izbegli kontaminaciju vursom Covid-19 putem novčanica, piše Gardijan.

Podaci koje objavljuje kompanija Link, operator najveće mreže bankomata u Britaniji, ukazuju na moguću korenitu promenu novčanih navika korisnika, jer su se banke i trgovci u zemlji obavezali na povećanje limita za bezgotovinsko plaćanje bez unosa PIN koda sa sadašnjih 30 na 45 funti.

Iz Linka navode da će biti potrebana temeljna revizija i potencijalno restrukturiranje mreže bankomata i poslovnog modela u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: