Svet

Četvrtak, 13.01.2022.

14:50

Tužio firmu jer mu je posao bio dosadan: Sada moraju da mu isplate 40.000 evra odštete

Muškarac iz Pariza tužio je firmu u kojoj je radio jer mu je posao bio dosadan, a on se osećao kao da nije zaradio platu.

Izvor: Fenix magazin/Večernji list

Tužio firmu jer mu je posao bio dosadan: Sada moraju da mu isplate 40.000 evra odštete
Ilustracija: dgmata/Shutterstock

Kompanija sada mora da mu isplati 40.000 evra jer je sud presudio u njegovu korist.

Frederik Desnar 2014. godine vratio se da radi za francuskog proizvođača luksuznih parfema Interparfums nakon sedam meseci bolovanja. On je, kako je naveo njegov advokat, na bolovanju bio zbog epileptičkog napada koji je doževio tokom vožnje što je rezultiralo nesrećom zbog koje je nekoliko dana bio u komi, piše Fenix magazin.

Iako je bio vredan radnik, po povratku s bolovanja firma ga je navodno potpuno zanemarila. Provodio je vreme obavljajući "poslove za predsednika" Interparfumsa. Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i niko nije mario hoće li se pojaviti na vreme, i tako četiri godine, prenosi Večernji list.

"Nisam imao više energije ni za šta. Osećao sam se krivim i sramio se što nisam zaradio platu, a dobio sam je. Imao sam utisak da sam nevidljiv u firmi", rekao je Frederik Desnar na sudu.

Viktor Biljbo, Desnarov advokat, rekao je da postoji veza između posla i pogoršanja njegovog zdravlja. Advokati kompanije su u obrani tvrdili da Desnar nikada nije rekao ništa o tome da mu je dosadno.

Desnar je 2020. godine podneo tužbu radnom sudu i tražio 360.000 evra odštete i štete. Iako je kompanija tvrdila da se Desnar nikada nije žalio, sud se složio da je "zanemarivanje oblik uznemiravanja", a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Pariski žalbeni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Ovo je prosečna plata u Hrvatskoj

Prosečna majska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.324 evra, što je nominalno više za 0,1 odsto, a realno isto kao u aprilu, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

8:12

20.7.2024.

21 h

Podeli: