Toyota ulaže još osam milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD

Auto-gigant Toyota masovno povećava svoja ulaganja u proizvodnju baterija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2023.

20:42

Toyota ulaže još osam milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD
Foto: shutterstock, Andrii Medvediuk

Naime, proizvođač automobila će uložiti još osam milijardi dolara u svoju fabriku baterija u Severnoj Karolini i otvoriti novih 3.000 radnih mesta, navodi se u saopštenju, preneo je Electrive.

Ukupna investicija u Toyotinu fabriku baterija u američkoj državi Severna Karolina tako je dostigla 13,9 milijardi dolara.

Taj novac će biti iskorišćen za osnivanje osam dodatnih proizvodnih linija za BEV i PHEV baterije. Za hibridna vozila, Toyota će ostati sa četiri proizvodne linije, koje su već planirane 2021. godine.

Toyota se sada priprema za ukupno deset linija baterija BEV/PHEV, do 2030. japanski proizvođač automobila ima za cilj da dostigne godišnji obim od više od 30 GWh godišnje u proizvodnji baterija u Severnoj Karolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: