Rusija spremna: Proizvodi "malu armiju"

Rusija je spremna da pokrene novu industriju - proizvodnju bespilotnih vazdušnih sistema, saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Andrej Belousov.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 06.08.2023.

11:31

Rusija spremna: Proizvodi
Foto: shutterstock, sibsky2016

On je to izjavio na forumu "Arhipelagu-2023" koji se održava u Novosibirsku.

"Arhipelag je pokazao da smo spremni da pokrenemo novu industriju. Nemamo sve, ali možemo da napravimo sve obrasce, na nivou demonstratora. Imamo skoro celu liniju, možda sa izuzetkom pojedinih komponenti. A ako govorimo o liniji bespilotnih vazdušnih sistema, onda je ona skoro kompletna", rekao je on.

Belousov je naglasio da su domaći uzorci dronova na svetskom nivou, a neki čak i viši od svetskog.

"Otkrio sam da imamo proizvođače motora koji su traženi kod stranih partnera", objasnio je potpredsednik Vlade i dodao da, uprkos tome, ima mnogo posla u ovoj industriji.

Po njegovim rečima, Rusija bi trebalo da do 2024. godine dostigne proizvodnju 18 hiljada velikih i srednjih civilnih dronova na godišnjem nivou.

"I to ne uzimajući u obzir dronove manje od 1 kg, kojih će biti na desetine hiljada", objasnio je Belousov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: