Svet

Subota, 11.09.2021.

15:05

Pokrajina odlučila: Za vreme karantina nema plate za nevakcinisane

U nemačkoj pokrajini Baden Virtenberg od srede stupa na snagu mera da nevakcinisani, ako obole od kovida i moraju u karantin, za to vreme neće primati platu.

Izvor: Tanjug

Pokrajina odlučila: Za vreme karantina nema plate za nevakcinisane
Ilustracija: Depositphotos, mishoo

Takvu meru, koja će teško pogoditi nevakcinisane, od 15. septembra stupa na snagu, žele da preuzmu i druge nemačke pokrajine - Severna Rajna Vestfalija, Hesen, Donja Zaksonija i Meklenburg-Prednja Pomeranija.

Ministar zdravlja Bavarske Klaus Holeček rekao je da oni koji se nisu vakcinisali, a ne postoje zdravstveni razlozi za neprimanje cepiva, prema njemu, nemaju pravo na platu tokom karantina.

"Ne može biti da društvo za njih plaća", poručio je on čime najavljuje i da bi ta pokrajina mogla da se priključi usvajanju ove mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: