Svet

Utorak, 12.07.2022.

13:53

"Perite ruke kraće"

Ono što smo naučili tokom pandemije korona virusa, a to je da treba podrobno prati ruke, neće važiti tokom predstojeće zime kada se očekuje energetska kriza.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Shutterstock/flrwnx

Direktor nemačke kompanije "Gasag" Georg Fridrihs savetuje svojim klijentima da skrate tuširanje i kraće peru ruke.

On je ukazao da se oko 20 odsto energije troši na toplu vodu.

Fridrihs je zamolio klijente te kompanije, koja ih snabdeva gasom, da od jeseni smanje što je više moguće grejanje u stanovima.

"Svako treba da vidi dokle može da ide. Čak i jedan stepen manje štedi do sedam odsto energije. Ali molim vas da što pre započetne sa svim tim i ne čekate na zimu", naglasio je on.

Fridrihs je zamolio korisnike da ozbiljno shvate sve ove savete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Kupljen aerodrom: Evo ko je novi vlasnik

Mađarska državna kompanija Korvinus (Corvinus Zrt) i francuski koinvestitor Vansi (Vinci Airports) kupili su aerodrom Budimpešta od dosadašnjeg glavnog akcionara Avialijens (AviAlliance) i manjinskih akcionara, navodi se u saopštenju kompanije Avialljens.

7:18

7.6.2024.

1 d

Srbija

Nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 199 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 189 dinara.

10:11

7.6.2024.

1 d

Podeli: