Svet

Utorak, 25.10.2022.

13:13

"Nećemo pristati na Putinovu ucenu"

"Nova italijanska vlada neće pristati na ucenu ruskog predsednika Vladimira Putina".

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

To je izjavila premijerka Ðorđa Meloni i navela da se zemlja suočava sa nekim od najtežih izazova od Drugog svetskog rata.

U prvom obraćanju u parlamentu, Meloni je rekla da će njena nacionalistička, desničarska koalicija, učiniti da se njen glas čuje u Evropi i da joj nije potreban nikakav nadzor stranih vlada, preneo je Rojters.

Meloni je naglasila da će nastaviti politiku bivšeg premijera Marija Dragija u podršci Ukrajini u njenom sukobu sa Rusijom.

"Popuštanje Putinovoj uceni energentima ne bi rešilo problem, već bi ga pogoršalo, otvarajući put daljim zahtevima i ucenama", kazala je italijanska premijerka.

Ona je rekla da će vlada ponuditi finansijsku podršku porodicama i firmama koje su pogođene energetskom krizom, upozoravajući da će visoka cena toga značiti da bi njena administracija možda morala da odloži neka od svojih izbornih obećanja.

"Kontekst u kome će vlada morati da deluje je veoma komplikovan, možda najteži od Drugog svetskog rata", rekla je Meloni i upozorila da bi ekonomija sledeće godine mogla da uđe u recesiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija i Turska sve bliže dogovoru

Ruska državna kompanija "Rosatom" je napredovala u pokušaju izgradnje druge turske nuklearne elektrane, što je najnoviji znak jačanja energetskih veza Ankare sa Moskvom.

17:48

18.7.2024.

1 d

Podeli: