Svet

Četvrtak, 14.12.2017.

13:50

Medijski udar na Netfliks - neće moći više ovako

Kompanija Dizni kupiće većinski udeo u medijskoj kompaniji u vlasništvu magnata Ruperta Merdoka, 21.st Century Fox za 52,4 milijarde dolara.

Izvor: B92

Medijski udar na Netfliks - neće moći više ovako
Foto: Epa/DREW ANGERER

Dizni obećava da će preoblikovati medijsku industriju i pomoći mnogima da se odbrane od digitalnih rivala poput Netfliksa.

Pored filmskog studija, i sportskih kanala, Dizni ovim postaje vlasnik i kanala National Geographic, ali će imati prava na izvesne Marvelove franšize, kao što su "X-Men", "Deadpool" i Fantastic Four. Tu si i satelitski emiteri u Velikoj Britaniji, Evropi i Aziji.

Dizni ne uzima samo zdraviji deo kolača, nego i 13,7 milijardi dolara Foksovog neto duga.

Ovaj Rupertov potez predstavlja izuzetan preokret u karijeri medijskog velikana.

Dizni, s druge stane, već se bori sa problemima kako potrošači provode sve više vemena gledajući programe preko Netfliksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: