Svet

Subota, 26.02.2022.

12:46

"Izgleda da je prodaja Gučija veći prioritet od zadavanja udarca Putinu"

Lideri EU su se usaglasili oko nametanja dodatnih sankcija Rusiji, koje su nazvane "Damokleov mač".

Izvor: Blic

Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ovo se desilo iako se u poslednjih par dana vodila polemika kako i šta će se naći u tom paketu mera.

Tako se na više strana u medijima pisalo da su Italija, Austrija i Nemačka zabrinute oko sankcija u bankarskom sektoru, Italija se protivi sankcijama koje se tiču železnice, žele i da se luksuzna roba izdvoji, a Belgija želi da izbegne sankcionisanje protoka dijamanata i sankcije energetskog sektora, prenosi Blic.

Kako je sinoć na svom Tviter nalogu napisao Džo Barns, korespodent birtanskog Telegrafa iz Brisela, italijanski premijer Mario Dragi je izdejstvovao da italijanska luksuzna roba bude izuzeta iz paketa sankcija Rusiji koje je uspostavila EU.

"Izgleda da je prodaja Gučija oligarsima veći prioritet od zadavanja udarca Putinu", dodao je Barnsov neimenovani izvor. Belgijska industrija dijamanata, u Antverpenu, je takođe izuzeta iz paketa sankcija. Sve najnovije informacije u vezi sa situacijom u Ukrajini pratite LIVE u blogu B92.net i temi Istočni front.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: