Er Frans počeo s vrlo neobičnom naplatom

Francuski avio-prevoznik Er Frans počeo je putnicima da naplaćuje ​​premiju za održivo avio-gorivo.

Svet

Izvor: Tportal

Utorak, 11.01.2022.

09:36

Er Frans počeo s vrlo neobičnom naplatom
Foto: Shutterstock/hanohiki

Istovremeno, omogućiće putnicima dodatne dobrovoljne priloge za smanjenje ugljeničnog otiska.

Prema novom zakonu, najmanje jedan posto održivog goriva mora se koristiti za punjenje avio-goriva u Francuskoj od 1. januara, prenosi T portal.

Za pokriće dodatnih troškova koji proizlaze iz ove obaveze, u cenu svake prodate karte biće uključena doplata, koja će se kretati od jednog do četiri evra u ekonomskoj klasi te od 1,5 do 12 evra u poslovnoj klasi, u zavisnosti od dužine leta.

Iz avio-kompanije su objasnili da su od 2005. do 2019. godine smanjili emisiju ugljen-dioksida za šest posto, iako su povećali obim prometa. Žele da smanje emisije za još 15 odsto do 2030. u odnosu na 2005, a do 2050. žele da postignu neto nultu emisiju ulaganjem u modernu, efikasniju flotu aviona i u ekološki prihvatljiva goriva.

Holandski KLM, koji je partner Er Fransa, uvešće istu praksu na nekim linijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: