Svet

Utorak, 20.02.2024.

18:35

Bodi šop zatvara polovinu prodavnica u Britaniji

Britanski Bodi šop objavio je da će zatvoriti polovinu svojih prodavnica u Ujedinjenom Kraljevstvu, a već od danas sedam prestaje s radom.

Izvor: Tanjug

Bodi šop zatvara polovinu prodavnica u Britaniji
Ilustracija: Shutterstock/Tupungato

Pored ostalog, broj zaposlenih u sedištu te firme iz sektora maloprodaje kozmetičkih proizvoda u Londonu biće umanjen za 40 odsto, na oko 400 radnih mesta, preneo je Skaj njuz.

Bodi šop ima oko 200 prodajnih mesta širom Velike Britanije, a sedam prodavnica, koje će danas biti zatvorene, mahom su u Londonu, kao i u Vorvikširu, Kentu i Bristolu.

Iz kompanije je rečeno da trenutni portfolio brenda "više nije održiv nakon godina neprofitabilnosti", kao i da će se predstojeće restrukturiranje fokusirati ​​na proizvode, kanale prodaje na mrežama i veleprodaju.

Prema najnovijim podacima kompanije, Bodi šop je 2022. godine imao 927 radnika u administraciji i 1.641 u prodavnicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: