Auto-gigant zatvorio fabrike

Podružnica Folksvagen grupe u Kini zatvorila je dve fabrike.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2022.

11:04

Auto-gigant zatvorio fabrike
Ilustracija: Demy Becker/dpa/Profimedia

Kompanija je, naime, zatvorila fabriku u Tjenđinu, kojom upravlja zajedno s kineskom FAW grupom, kao i fabriku komponenata, a sve zbog izbijanja epidemije kovida 19 u tom gradu.

"Zbog novog izbijanja epidemije kovida 19 od ponedeljka su zatvorene fabrika vozila FAW-VW i Foksvagenova fabrika komponenata za automatske menjače u Tjenđinu", izjavio je danas portparol nemačke kompanije za Rojters.

Prema njegovim rečima, u obe fabrike su ove nedelje dva puta sprovedena testiranja svih zaposlenih na kovid 19 i čekaju se rezultati.

"Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti proizvodnju i nadoknaditi izgubljenu proizvodnju. Glavni prioritet ostaje zdravlje i dobrobit naših zaposlenih", rekao je on.

U Tjenđinu, gradu u severnoj Kini udaljenom oko 100 kilometara od Pekinga, u sredu je zabeležen 41 slučaj zaraze kovidom, nakon 33 slučaja dan ranije, prema današnjim podacima Nacionalne zdravstvene komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: