Srbija

Četvrtak, 13.02.2014.

11:34

Želvoz: Čekamo drugi minimalac

Radnici smederevskog Želvoza očekuju da im se tokom dana uplati drugi minimalac, u skladu sa dogovorom sa predstavnicima grada i vlade.

Izvor: Tanjug

Default images

Na sastanku radnika sa gradonačelnicom Smedereva Jasnom Avramović i vršiocem dužnosti ministra privede Igorom Mirovićem u sredu je dogovoreno, kako saopštava sindikata Želvoz-Sloga, da će im danas biti uplaćen drugi minimalac koji je trebalo da dobiju do 10. februara, kao i da im se do 13. marta uplati još jedan minimalac.

Takođe je postignut dogovor da se od sutra intenzivira dijalog u cilju potpisivanja memoranduma kojim će se jasno utvrditi budući mehanizmi, kojima će država pomoći radnicima Želvoza u rešavanju svih njihovih dosadašnjih problema, navodi se u saopštenju.

Radnici Želvoza su 15. januara počeli protest, tako što su zaposeli prostorije Opštine Smederevo, tažeći pokretanje socijalnog programa, isplatu šest zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina za radnike koji napuštaju fabriku.

Do pre nekoliko dana štrajkači iz Želvoza su svakodnevno blokirali železnicki i drumski saobraćaj u blizini Železare Smederevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

21 h

Podeli: