Vesti -

"Zakazale reforme u javnom sektoru"

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da Vlada u delu javnog sektora nije najpravednije sprovela mere fiskalne konsolidacije i poručio da će na tome da se poradi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vučić je u Privrednoj komori Srbije rekao da deo javnih preduzeća i dalje svojim zaposlenima isplaćuje čak viša primanja nego prošle godine tokom prva tri meseca.

"Od našeg najvećeg javnog preduzeća, pa na dalje. Da vam ne govorim o trikovima kojima se služe pojedini mediji u državnom vlasništvu s povećanjem koeficijenata. Onda opet dođete do toga da plate nisu smanjene za deset odsto i vidite da ne možemo da kažemo da smo to najpravednije sproveli do kraja i na tome ćemo morati da radimo", poručio je Vučić.

On je dodao da to znači da u delu javnog sektora uopšte nisu sprovedene mere fiskalne konsolidacije.

Premijer je naglasio da ne mogu prosvetni radnici, policija, vojska i radnici u državnoj upravi da nose sav teret reformi, a da neki drugi "gledaju i kibicuju sa strane i da zato što najglasnije kukaju uvek budu povlašćeni".

Prema njegovim rečima to je samo jedna od loših segmenata reformi, ali je ukazao da su pozitivni trendovi zabeleženi u prerađivačkoj industriji, trgovini na malo, gradjevinskoj industriji, prometu nekretnina...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.