Vučić obećao tunel za dve godine; Evo kako će izgledati put od Bajine Bašte do Užica VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio gradnju puta prema Kadinjači, tunela kojim će se spojiti Dub i Dubce, što će koštati 50 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2021.

15:11

Vučić obećao tunel za dve godine; Evo kako će izgledati put od Bajine Bašte do Užica VIDEO
Ilustracija: Epa/RICCARDO DALLE LUCHE

"Uradićemo tunel ispod Kadinjače i šest kilometara puta Dub-Dubce da skratimo put i da ono što danas traje 50 minuta između Bašte i Užica za samo dve godine traje 25 minuta", najavio je predsednik.

Da podsetimo, predstavnici Instituta za puteve iz Beograda prezentovali su užičkom rukovodstvu i odbornicima rešenje tunela ispod Kadinjače još pre dve godine. Generalni projekat tunela sa 130.000 evra finansirala je Kancelarija Evropske unije u Srbiji.

Reč je o prostoru uz državni put Dub-Dubci, površine 9,2 hektara, a predviđen je tunel dužine 1.260 metara.

Ovaj tunel trebalo bi da skrati put između Užica i Bajine Bašte za šest kilometara, a vremenski za 15-20 minuta, dok bi projektovana brzina prolaska vozila kroz ovaj objekat bila 80 kilometara na sat.

Njime će se izbeći i niz rizičnih lakat krivina ispod Kadinjače koje snegovi znaju da učine teško prohodnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

22 h

Podeli: