Srbija

Petak, 06.11.2015.

16:42

Vučić: Nije tačno da su Finci odustali od FAP-a

Premijer Srbije Aleksandar Vučić negirao je pisanje medija da je finska fabrika "Sisu auto" odustala od strateškog partnerstva sa Fabrikom automobila Priboj.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Premijer je naglasio da ima veliki broj zainteresovanih investitora za tu fariku.

"Nisu odustali, sada je samo pitanje koliko novca mi možemo da izdvojimo", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Dodao je da su za FAP zainteresovani ljudi iz Finske, Češke i Bosne i Hercegovine.

"Ne brinite, Priboj nećemo ostaviti bez FAP-a i posla", rekao je premijer.

Kako u današnjem izdanju pišu Večernje novosti, kompanija "Sisu auto" odustala je od strateškog partnerstva, a kao novi potencijalni partner pojavila se češka firma "Tatra".

"Bili smo pre mesec dana na sastanku u Vladi Srbije i rečeno nam je da od posla sa "Sisu autom" neće biti ništa", rekao je za list Petar Petrović iz Sindikata "Sloga".

Vlada Srbije i finska kompanija "Sisu auto" su 30. maja 2014. potpisali memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Bilo je najava da će najmanje 600 radnika dobiti posao u tri etape, a da će prvih 200 početi da radi u septembru 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: