Vučić: "Italija može da bude prvi partner Srbije" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsednicom Vlade Italije Đorđa Meloni.

Srbija

Izvor: B92.net

Nedelja, 03.12.2023.

15:29

Vučić:
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

"Sa predsednicom italijanske Vlade Đorđom Meloni razgovarao sam o svim važnim pitanjima, Srbija i Italija imaju dobre političke i ekonomske odnose", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da spoljnotrgovinska razmena dve zemlje iznosi godišnje 4,6 milijardi evra i da veruje da može da bude mnogo veća, a posebno kada Stelantis krene sa proizvodnjom novog modela - električne pande u Kragujevcu.

"Robna razmena Srbije i Italije je 4,6 milijardi evra i u budućnosti može da bude mnogo veća. Složili smo se da može više, posebno kad Stelantis krene sa proizvodnjom Pande u Kragujevcu. Moguće je da Italija bude ponovo prvi i najveći partner Srbije", rekao je Vučić.

"Kompanija Salantis Generator bi mogla osim proizvidnje Pande da bude generator u auto-industriji", kazao je Vučić.

Mali: Verujemo da će poseta dodatno produbiti odnose naše dve zemlje

Svečanom dočeku Đorđe Meloni prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali.

"Poželeli smo dobrodošlicu predsednici Vlade Italije @giorgiameloni. Puno tema je pokrenuto tokom današnjih razgovora, a verujemo da će ova poseta dodatno produbiti odnose naše dve zemlje", napisao je Mali na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: