Vesti -

Vučić: Auto-put Niš-Priština-Drač prioritet

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naglasio je opredeljenost da se uspostavi saradnja i saobraćajnom mrežom poveže ceo region Balkana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je, pri susretu s komesarom Evropske unije za saobraćaj Violetom Bulc, istakao značaj realizacije saobraćajnih projekata za razvoj Srbije, naglasivši i opredeljenost da se uspostavi saradnja i saobraćajnom mrežom poveže ceo region Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je kao prioritetan izdvojio auto-put Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, kao i druge projekte usaglašene u okviru "Berlinskog procesa", izrazivši zahvalnost Evropskoj komisiji za podršku njihovoj realizaciji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednik srpske vlade je rekao da je saradnja u izgradnji regionalne saobraćajne infrastrukture jedan od načina da Srbija pokaže opredeljenost za mir i stabilnost u regionu.

Evropska komesarka Bulc je naglasila da saobraćaj predstavlja jednu od najvažnijih oblasti saradnje Evropske unije i Zapadnog Balkana i da dogovorena "Agenda povezivanja" ima veliki značaj za prevazilaženje razvojnog jaza i podršku stabilnosti i napretku regiona.

Ona je upoznala premijera Vučića s novim mehanizmima finansiranja za modernizaciju evropske saobraćajne mreže, koji uključuju i privatne investitore, ohrabrujući Vladu Srbije da konkuriše sa novim projektima.

Komesarka EU je pohvalila rezultate koje je Srbija postigla u unapređenju bezbednosti saobraćaja, približivši se evropskom proseku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.