Vesti -

U APR oko 20.500 više registrovanih firmi i preduzetnika nego na početku 2022.

Na početku 2023. godine u Registru privrednih subjekata ima 435.257 registrovanih, što je za 20.552 više nego na početku 2022. godine, objavio je APR.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Nirat.pix
Ilustracija: Shutterstock/Nirat.pix

U informaciji na sajtu Agencije navodi se da je tokom prošle godine osnovano 11.241 privredno društvo i 41.628 preduzetnika, što je za 16,7 procenata firmi i 21,08 odsto više preduzetnika u poređenju sa 2021. godinom.

Najviše registracija bilo je za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada i drumski prevoz tereta, kao i za delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona.

Iz registra je za godinu dana izbrisano 8.416 privrednih društava i 24.026 preduzetnika, što je za 19,4 procenata više firmi i 4,8 posto više obrisanih nego u 2021. godini.

Najveći broj obrisanih društava bio je registrovan za nespecijalizovanu trgovine na veliko, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, te izgradnju stambenih i nestambenih zgrada. Kod preduzetnika najveći broj obrisanih bio je registrovan za delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, usluge pripremanja i posluživanja pića, delatnost frizerskih i kozmetičkih salona, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, taksi prevoz, i trgovinu na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, pretežno hranom, pićima i duvanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.