Vučić: "Specijalne jedinice – uvećaćemo ih 4 puta, i bolje opremiti" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Azerbejdžana.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2022.

14:50

Vučić:
Foto: Dusan Milenkovic / Shutterstock.com

Rekao je da nastavljamo da radimo na razvoju Srbije, i da će uskoro eksperti iz Azerbejdžana ponovo doći u Beograd, ali i Alijev.

Obavestio je da veruje da ćemo moći i električnu energiju i gas da dobijamo kroz dugoročne ugovore po relativno dobrim cenama.

Vučić sa Alijevim: Potrebno nam je – ali ne kao Evropi. Možemo i bez toga da preživimo FOTO

"Video sam u Azerbejdžanu koliko ulažu u vojsku i vojnu industriju. Sad želimo da preuzmemo njihova iskustva jer znaju kako se ratuje i pobeđuje. Važno je da mnogo toga menjamo u našoj vojsci. Specijalnih jedinica nemamo dovoljno, uvećaćemo ih 4 puta. Ti ljudi će da imaju mnogo veća primanja i moraće da budu mnogo bolje opremljeni", rekao je Vučić i dodao:

"Zahvaljujući dobrom radu ministarstva finanasija i ministra Siniše Malog moći ćemo dalje da ulažemo u vojnu industriju, ali ne više za pokrivanje njihove likvidnosti, već za ulaganje u tehnologije za budućnost koje će moći da donesu profit ali i da ojačaju odbranu naše zemlje. Reč je o desetinama da ne kažem stotinama miliona evra i ako možemo da ih obezbedimo, na to mora da se odgovori na odgovarajući način".

Rekao je da ćemo čuvati i zastavu i Lučane i Čačak...

"Do kraja 2023. verujemo da možemo da uspostavimo direktnu liniju do Bakua. To vam je onda 3 sata i 10 minuta da vidite to prelepo mesto na Kaspijskom jezeru. Odlično za turiste - nova destinacija, ali i za poslovne ljude iz Srbije i Azerbejdžana", izjavio je.

"Nema te sile koja može da me natera da kažem nešto protiv Azerbejdžana. To su čvrsta istinska prijateljstva", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: