Biz - B92.net

Promena na čelu Banca Intesa Beograd: Đurićeva napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora

Beograd -- Nakon više od 20 godina upravljanja poslovanjem Banca Intesa Beograd, Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora te banke na tržištu Srbije.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Promo, Banca Intesa
Foto: Promo, Banca Intesa

Ovu poziciju će preuzeti Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Draginja Đurić će nastaviti rad u grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i, posebno, Srbiju u funkciji ambasadora Intesa Sanpaolo Grupe u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima, saopštila je Banca Intesa.

Dodatno, u novoj ulozi će svoje iskustvo staviti na raspolaganje članicama Grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga.

"Izuzetno je zadovoljstvo, sreća i čast što sam imala priliku da više od dvadeset godina budem na čelu najveće i jedne od sistemski najvažnijih banaka na tržištu koja je uvek bila solidan oslonac privredi i sigurna potpora građanima. Ovom prilikom želim da zahvalim svojim saradnicima na posvećenosti i profesionalnosti, ali i klijentima na uvažavanju i poverenju koje smo uzajamno strpljivo gradili i negovali na obostrano zadovoljstvo. Na kraju, želela bih da uputim zahvalnost i lokalnoj zajednici i da istaknem da smo se kao Banka, pored očekivanja akcionara da dosegnemo zadate rezultate, uvek trudili da podržimo društvenu zajednicu i pružimo pomoć u onoj meri u kojoj smo mogli", izjavila je Draginja Đurić, povodom preuzimanja svoje nove funkcije u okviru Grupe.

Darko Popović preuzima rukovođenje bankom nakon 13 godina na poziciji člana Izvršnog odbora. Svoje profesionalno iskustvo u bankarskoj industriji stekao je na rukovodećim funkcijama u oblasti kako poslovanja sa fizičkim licima i malim biznisom, tako i sa privrednim subjektima, ali i u segmentu upravljanja rizicima. Pored toga, predsednik je Upravnog odbora lizing kompanije Intesa Lizing i člana Nadzornog odbora Društva za upravljanje investicionim fondovima Intesa Invest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.