Prodat kompleks IMT-a na Novom Beogradu, novi vlasnik dao preko 70 miliona evra

ABL Solvent doo iz Zemuna kupio je za 8,3 milijarde dinara (preko 70 miliona evra) deo nekretnina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora (IMT).

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2021.

16:37

Prodat kompleks IMT-a na Novom Beogradu, novi vlasnik dao preko 70 miliona evra
Foto: Marian Weyo/Shutterstock

To je danas objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Za taj novac po početnoj ceni kupljen je IMT-ov Poslovni kompleks na lokaciji Novi Beograd.

Prodata imovina obuhvata 77 objekata, od kojih su neki uknjiženi sa upotrebnom dozvolom, neki uknjiženi bez odobrenja za gradnju, a ima i vanknjižnih.

Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik i direktor ABL Solventa je Davor Macura.

Na području koje je zauzimala Industrija mašina i traktora (IMT) na Novom Beogradu u planu je da bude izgrađen novi stambeno-poslovni kompleks.

Između ulica Jurija Gagarina i Zemunske na oko 47,8 hektara planirana je izgradnja više od 5.000 stanova, ali i nekoliko predškolskih ustanova, dve osnovne škole, kao i oko 150.000 kvadrata komercijalnih sadržaja, predviđeno je prvom fazom nacrta plana detaljne regulacije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: