"Previše je očigledno da lažete; za pet godina 52%"

Ministar finansija Siniša Mali poslao je danas jasnu poruku Dušanu Nikeziću iz Stranke slobode i pravde.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.10.2021.

11:58

Foto: Ministarstvo finansija

"Gospodine Nikeziću, niste vi jedini koji umete da saberete podatke Ministarstva finansija tako da je previše očigledno da lažete i da se igrate sa statistikom", poručio je ministar.

"Pozivam i sve građane Srbije da to učine i da se uvere da nije tačno da ste za godinu dana minimalnu zaradu povećali za 21%, već za dve godine, i to 7,4% 2011. godine, i 12,7% za period april - decembar 2012, što je već bio kraj vašeg posla u Ministarstvu finansija", kazao je Mali.

To je bilo potpuno neodgovorno, ocenjuje, jer su povećali minimalnu zaradu čak više nego što su i sindikati tražili, dok je zemlja bila u recesiji i "slobodnom padu", a sve zbog izbora koji su se baš tad održavali.

"Nakon što ste nam ostavili zemlju pred bankrotom, morali smo da je ponovo 'dignemo na noge', da budemo ozbiljni i odgovorni, pa upravo zato prve dve godine nije bilo prostora za povećanje minimalne zarade. Dakle, upravo vi i gazda Đilas ste građanima zavukli ruke u džepove kako biste punili sopstvene novčanike, a mi smo zbog vašeg lopovluka morali da spašavamo zemlju od bankrota. Zašto ne kažete da smo u poslednjih pet godina povećali minimalnu zaradu za čak 52%? I to su takođe javno dostupni podaci. Nakon što smo stabilizovali finansije, a ne kao vi, neozbiljno i neogovorno", navodi Mali.

To se zove ozbiljna ekonomska politika, i to građani vide i znaju da cene, tvrdi ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: