Biz - B92.net

"Previše je očigledno da lažete; za pet godina 52%"

Ministar finansija Siniša Mali poslao je danas jasnu poruku Dušanu Nikeziću iz Stranke slobode i pravde.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

"Gospodine Nikeziću, niste vi jedini koji umete da saberete podatke Ministarstva finansija tako da je previše očigledno da lažete i da se igrate sa statistikom", poručio je ministar.

"Pozivam i sve građane Srbije da to učine i da se uvere da nije tačno da ste za godinu dana minimalnu zaradu povećali za 21%, već za dve godine, i to 7,4% 2011. godine, i 12,7% za period april - decembar 2012, što je već bio kraj vašeg posla u Ministarstvu finansija", kazao je Mali.

To je bilo potpuno neodgovorno, ocenjuje, jer su povećali minimalnu zaradu čak više nego što su i sindikati tražili, dok je zemlja bila u recesiji i "slobodnom padu", a sve zbog izbora koji su se baš tad održavali.

"Nakon što ste nam ostavili zemlju pred bankrotom, morali smo da je ponovo 'dignemo na noge', da budemo ozbiljni i odgovorni, pa upravo zato prve dve godine nije bilo prostora za povećanje minimalne zarade. Dakle, upravo vi i gazda Đilas ste građanima zavukli ruke u džepove kako biste punili sopstvene novčanike, a mi smo zbog vašeg lopovluka morali da spašavamo zemlju od bankrota. Zašto ne kažete da smo u poslednjih pet godina povećali minimalnu zaradu za čak 52%? I to su takođe javno dostupni podaci. Nakon što smo stabilizovali finansije, a ne kao vi, neozbiljno i neogovorno", navodi Mali.

To se zove ozbiljna ekonomska politika, i to građani vide i znaju da cene, tvrdi ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.