Srbija

Ponedeljak, 31.01.2022.

07:57

Poslednja šansa da se prijavite za subvencije

Poreski obveznici mogu još danas da se prijave za subvencije za nabavku novih fiskalnih uređaja za prelazak na novi sistem fiskalizacije.

Izvor: Tanjug

Poslednja šansa da se prijavite za subvencije
Ilustracija: Thayut Sutheeravut/Shutterstock

Obveznici po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i svakoj fiskalnoj kasi dobijaju od države po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok obveznici fiskalizacije koji nisu u sistemu PDV-a dobijaju 20 odsto veće iznose.

Da bi se prijavili za subvencije, poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi.

Prelazni period za novi model fiskalizacije traje od 1. novembra prošle do kraja aprila ove godine, a svi obveznici biće dužni da na novi model pređu od 1. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: