Vesti -

Poreska prepucavanja DS-a i URS-a

Beograd -- DS ocenila je da izmene poreskih zakona koje je usvojila Vlada predstavljaju pljačku građana. URS optužuje demokrate da su državu ostavili na ivici bankrota.

Podeli

Demokratska stranka ocenila je da izmene poreskih zakona koje je usvojila Vlada Srbije i uputila na usvajanje parlamentu "predstavljaju direktnu pljačku građana".

DS navodi i da se tim zakonima "oduzima novac kojim lokalne vlasti grade i opremaju domove zdravlja, obdaništa i škole, uvode struju i vodu ili asfaltiraju ulice" i "sa kojim pomažu trudnice, decu i socijalno ugrožene".

"Kada su na sednici Vlade usvojile ove mere, stranke u vlasti su izgubile pravo da se kriju iza Mlađana Dinkića i URS-a", ističe se u saopštenju i dodaje da su "za ovu katastrofalnu meru odgovorni svi zajedno".

Ta stranka smatra i da će "zbog nesposobnosti i loše projekcije budžeta, Vlada građanima kroz lokalne samouprave oduzeti 26 milijardi dinara, ili 35 evra svakom čoveku i svakom detetu u Srbiji".

DS navodi i da će "svako preduzeće u Srbiji uštedeti 47 evra godišnje, a cena toga biće prestanak izgradnje obdaništa i škola, veće cene vrtića i komunalnih usluga, manje izgrađenih ulica i ukidanje naknada za trudnice, penzionere i građane kojima je pomoć najpotrebnija".

"Oni koji najmanje imaju, platiće kao i uvek najveću cenu za lošu politiku Dinkića, a biće krivi svi drugi u Srbiji osim njega i ove Vlade koja takvu politiku podržava", zaklučuje se u saospstenju.

Vlada Srbije usvojila je juče izmene šest poreskih zakona koje će omogućiti veće rasterećenje privrede, posebno preduzetnika i malih preduzeća, stabilnije finansiranje PIO fonda. Ti zakon iće, kako je saopšteno posle sednice vlade omogućiti i stvaranje pravednijeg poreskog sistema usklađivanjem poreskih opterećenja prema ekonomskoj snazi obveznika.

Ujedinjeni regioni Srbije odbacili su kritike Demokratske stranke na račun svog lidera i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića i optužili demokrate da su državu ostavili na ivici bankrota.

. Demokratska stranka, koja je ovoj Vladi ostavila državu pred bankrotom, nekoliko "Panika u redovima Demokratske stranke dostiže vrhunacopustošenih banaka, ogroman javni dug, i haotično stanje u skoro svim sferama društva, sada pokušava da drži lekcije kako se vode javne finansije", navodi se u saopštenju URS.

URS je demokratama odgovorio da "marketinška priča DS-a nije ništa drugo do alibi za nerad".

"Niko nije kriv ljudima iz DS-a što im je marketing važniji od stvarnog života ljudi. Dok mi rešavamo probleme, DS maže oči građanima, služeći se potpunom demagogijom i populizmom. Zahvaljujući zakonima koje je predložio URS, zajedno sa preko pola miliona građana koji su potpisali peticiju, gradovima i opštinama ostaje 80 odsto poreza na plate", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi, da se DS pitao, njima pripadalo upola manje novca od poreza.

"Zahvaljujući radu i energiji Mlađana Dinkića, i zahvaljujući izmenama ovih poreskih zakona koje je Vlada usvojila, imamo stabilne plate i penzije. Pored toga, vraćamo dugove koje su drugi napravili i dovodimo investitore. Stvaramo štedljivu i efikasnu državu, i nikada dok Mlađan Dinkić upravlja finansijama, Srbija neće biti na ivici bankrota, gde ju je za šest godina rasipništva dovela DS", naveo je URS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.