Podrška mladima u traženju posla: Edukativne radionice kompanije NIS i SOS Dečijih sela Srbija

Kompanija NIS i SOS Dečija sela Srbija organizovali su ciklus edukativnih radionica.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

15:51

Podrška mladima u traženju posla: Edukativne radionice kompanije NIS i SOS Dečijih sela Srbija
Foto: NIS

Njihov cilj bio je pružanje podrške mladima u osamostaljivanju i sticanju praktičnog znanja, značajnog za pronalazak odgovarajućeg posla.

NIS je i prošle godine bio deo programa „YouthCan!“ SOS Dečijih sela Srbija, u okviru koga se realizuju ove radionice.

Radionice su vodili stručnjaci iz domena ljudskih resursa NIS-a, a prisustvovalo im je 35 mladih koji će uz pomoć stečenog znanja postati konkurentniji na tržištu rada, saopšteno je iz NIS-a.

"Korisne informacije su mi podigle svest o tome koliko je važna priprema za intervju i kako ona može značajno da utiče na selekciju. Sva uputstva i pojedinosti bile su istaknute u razgovoru na transparentan i edukativan način. Mislim da je ova kampanja veoma važna za stvaranje odgovornih pojedinaca u društvu. Meni lično ovo puno znači. Hvala što podržavate mlade i podstičete nas da se izgrađujemo i stvaramo karijeru", kaže A.M, jedna od polaznica programa „YouthCan!“.

Prva od tri radionice bila je posvećena traženju oglasa i konkurisanju za posao, kao i načinu na koji se piše CV, dok su na drugoj mladi imali priliku da saznaju više o procesu selekcije kandidata. Na trećoj radionici dati su saveti o pripremi za razgovor sa potencijalnim poslodavcem, a zatim je sa učesnicima simuliran intervju za posao u formatu "jedan na jedan", da bi videli kako on izgleda u praksi. Kroz ovu radionicu polaznike je vodila Slađana Kotrljanović, rukovodilac Sektora za regrutaciju i selekciju u NIS-u.

"Izuzetno smo ponosni na sve mlade koji su pokazali zainteresovanost i zalaganje kroz učešće u radionicama. Drago nam je što smo u mogućnosti da im prenesemo znanje o tome kako da se predstave u što boljem svetlu budućem poslodavcu, kako da kvalitetno i smisleno odgovore na postavljena pitanja i umanje tremu pri intervjuima. Najiskrenije im želimo da uz savete koje smo im dali ostvare sve poslovne ciljeve koje imaju u budućnosti”, navodi Slađana Kotrljanović.
Neda Marić, koordinator programa „YouthCan!“, kaže da pozitivno raspoloženje kod mladih nakon završetka aktivnosti predstavlja poseban kvalitet ovog programa podrške, koji je kreiran zajedno sa korporativnim sektorom.

"Kompanija NIS je i ove godine nastavila sa inicijativama usmerenim ka pripremi mladih ljudi za savremeno tržište rada. Pored veoma korisnih smernica koje mladi dobijaju kroz ovakve susrete, posebno nam bude drago kada prepoznamo njihov napredak na ličnom planu. Kako radionice odmiču, oni postaju komunikativniji, introspektivniji, otkrivajući neke snage koje možda ni sami do tada nisu sasvim osvestili", navodi Neda Marić.

SOS Dečija sela Srbija i kompanija NIS dugi niz godina neguju saradnju i u oblasti selekcije kadrova među mladima kojima podršku u osamostaljivanju pruža ova organizacija.
Foto: NIS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: