Počinje obuka: Nedostaju negovatelji, pedikiri, kozmetičari, poslastičari i fasaderi

U niškoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje prijavljuju se nezaposlena lica za besplatnu obuku za deficitarna zanimanja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

12:36

Počinje obuka: Nedostaju negovatelji, pedikiri, kozmetičari, poslastičari i fasaderi
FOTO: Depositphotos, HayDmitriy

Obuka se održava za negovatelje, pedikire, kozmetičare, poslastičare i fasadere.

Javni poziv otvoren je do 30. avgusta, a početak obuke planiran je za početak septembra.

Pomoćnica direktora filijale NSZ u Nišu Nataša Stanković je kazala da će sva zainteresovana lica proći testiranje, a u obuku će biti uključeno pedesetak osoba.

U zavisnosti od toga o kom zanimanju se radi obuka će trajati dva do četiri meseca.

Obuka za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada deo je redovnih programa i mera zapošljavanja koje sprovodi niška filijala NSZ.

U Nišu je trenutno 23.000 ljudi bez zaposlenja koji preko Nacionalne službe za zapošljavanje traže posao. To je za 11 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, odnosno 35 odsto manje nego 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: