Srbija

Utorak, 08.04.2014.

16:26

Počeo 40. sajam građevinarstva

Danas je u Beogradu počeo 40. Međunarodni sajam građevinarstva, jedan od najznačajnih privrednih skupova u Srbiji i regionu.

Izvor: B92

Default images

Pod sloganom "Gradite po Vašoj meri" sajam će ugostiti više od 500 izlagača, od kojih jedna trećina dolazi iz 20 zemalja Evrope i Azije.

Na ovogodišnjem Sajmu učesnici su ponudili projekte, izgradnju, mašine za obradu stakla i stolariju, građevinsku mehanizaciju, softvere, industrijske mašine, najsavremenije materijale, razne alate i uređaje za klimatizaciju i grejanje, obnovljive izvore energije...
Foto: Tanjug
Među brojnim novitetima su automatske mašine za prozore i vrata, nove tehnologije iz građevinske hemije industrijskih podova, kondenzacionih tehnologija.

Većinu izlagača čine tradicionalni učesnici, ali i nova start up preduzeća koja žele da predstave svoje proizvode i upoznaju se sa firmama iz zemlje i regiona.

Organizatori sajma poručuju da je ova privredna smotra interesantna o posetiocima koji planiraju sopstvenegrađevinske radove, ali i inostranim firmama zainteresovanim za građevinske radove u našoj zemlji.
Foto: Tanjug
U okviru akcije "Obojimo zeleno", izlagači mogu besplatno da predstave svoj ekološki program. Nacionalno udruženje "Srpske kuće" predstavlja u Hali četiri, sa Ministarstvom građevine narodno graditeljstvo.

Očekuje se veliki dolazak poslovnih ljudi posetilaca iz zemlje i inostranstva, koji će biti u prilici da pored obilaska hala sa eksponatima prisustvuju stručno pratećim skupovima i izložbama, koji su organizovani sa naučnim institucijama Srbije - Savezom građevinskih inženjera i tehničara Srbije.

Izložba povodom jubileja Sajma građevinarstva pod nazivom "Godine za nama", u Hali dva posetioci mogu da se upoznaju sa svim prethodnim sajmovima od 1975. godine do današnjih dana na izložbi "Godine za nama". Izložba govori o vremenu osamostavljivanja Sajma građevinarstva iz Sajma tehnike i rasta u najveći sajam u regionu.

U Hali 2 danas je uručena i zahvalnica kompaniji Toza Marković kao najstarijem izlagaču na Sajmu građevine.
Foto: Tanjug
Današnji Sajam otvorio je Ministar građevine Velimir Ilić koji je optimista kada je reč o našoj građevinskoj operativi.

Ministar je rekao da je građevina motor svake države, da Srbija još uvek ima dobre kadrove i dobre majstore koje treba čuvati tako što će im se obezbediti posao. Ilić je na ceremoniji otvaranja poručio da se mogu očekivati bolji dani za srpske građevinare i putare.
Foto: Tanjug
Sajam građevinarstva u Beogradu nosi epitet najvećeg i najposećeniojeg u jugoistočnoj Evropi.

A prema rečima Danke Senić generalne direktorke Sajma, ovaj sajam ima i privrednu, tehnološku pa i emotivnu notu.

"Slični sajmovi su gotovo zamrli i samim tim je veća čast što je Beograd uspeo da organizuje ovakav sajam sa preko 500 izlagača iz Evrope i Azije", rekao je Branislav Jovanović iz kompanije Roloplast Mošić iz Sremske Mitrovice koja je generalni sponzor manifestacije.
Foto: Tanjug
Sajam će biti propraćem bogatim stučnim prorgamom, a 10. aprila biće održan Dan građevinskih inženjera Srbije. Najuspešnijim izlagačima biće uručene tradicionalne nagrade Beogradskog sajma "Nova vizura." Sajam će trajati do 12. aprila, a radno vreme sajma je svakog dana od 10 do 19 sati, cena ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara, a parking košta 200 dinara na sat. Ulaznica za sve dane sajma košta 900 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: