Otvorena Telenor banka

Telenor banka, prva mobilna onlajn banka u regionu u koju se ulaže oko 40 miliona evra, otvorena je danas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

15:53

Default images

Svi građani Srbije mogu već danas da otvore račune i započnu svoje onlajn finansijske transakcije, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da očekuje da će prisustvo ovakve banke na tržištu smanjiti kamate, podići konkurenciju, kao i da će druge banke da slede ovaj primer.
Foto: Telenor Srbija
On se našalio sa pristunima gledajući prezentaciju rada aplikacije i rekao da bi mogao da ostavi broj računa Vlade Srbije kako Telenor mogao lako da uplaćuje novac i u srpski budžet.
Foto: Telenor Srbija
Ministar je rekao da privatno koristi Telenorov broj tako da ta aplikacija može njemu lično da koristi. Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm rekao je da ta kompanija razmišlja da uvede i nove usluge koje će podrazumevati kratkoročne kredite za građane i kreditne kartice.

Usluge ove banke su za sada namenjene samo građanima.

Banku su svečano otvorili ministar finansija Vujović, predsednik i generalni direktor Telenor grupe Jun Fredrik Baksas, generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm i predsednik izvršnog odbora nove banke Martin Navratil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: