Srbija

Ponedeljak, 19.02.2024.

13:30

Objavljeno: Inflacija u Srbiji pada

Potrošačke cene u Srbiji povećane su u januaru za 6,4 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Izvor: Tanjug

Objavljeno: Inflacija u Srbiji pada
Foto: shutterstock, hyotographics

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u januaru, u odnosu na decembar, u proseku su povećane za 0,3 odsto.

Inflacija je u decembru iznosila 7,6 odsto na međugodišnjem nivou. Potrošačke cene u 2023. godini, u poređenju sa 2022. godinom, u proseku su povećane za 12,1 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u januaru 2024. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupi zdravlje (0,7 odsto), u grupama stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, rekreacija i kultura i restorani i hoteli (za po 0,6 odsto), hrana i bezalkoholna pića (0,5 odsto), alkoholna pića i duvan i oprema za stan i tekuće održavanje (za po 0,2 odsto) i u grupi transport (0,1 odsto).

Pad cena zabeležen je u grupi odeća i obuća (-1,3 odsto).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

15 h

Podeli: