Nemački maloprodajni lanac planira ekspanziju u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj...

Fressnapf grupa, najveći nemački lanac PET centara, planira snažnu ekspanziju narednih godina u jugoistočnoj Evropi, piše Retail Serbia.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.09.2022.

12:06

Nemački maloprodajni lanac planira ekspanziju u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj...
Ilustracija: Shutterstock/Kzenon

Kako se navodi, nemački Fressnapf je otvorio svoju prvu specijalizovanu prodavnicu za kućne ljubimce u Rumuniji i tako ušao na potpuno novo tržište.

Kompanija planira da otvori više od 100 maloprodajnih objekata i trenutno završava proces akvizicije jednog trgovca u Rumuniji pa će u narednom periodu doći i do rebrendiranja postojećih objekata. Ceo proces ulaska na tržište Rumunije preuzela je filijala u Mađarskoj.

Nemačka kompanija je tokom ove godine ušla i na tržište Hrvatske kroz udeo u hrvatskom lancu Zoo City. Prilikom sklapanja partnerstva sa hrvatskom kompanijom potvrđeno je dalje širenje i jačanje na tržištima Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bugarske... ali bez više detalja o planovima.

Kompanija Unconditional - Zoo City i nemački Fressnapf nedavno su zajedno preuzeli češki lanac u Hrvatskoj Super Zoo.

Na upit portala Retail Serbia da li mogu da potvrde planove za tržišta Jugoistočne Evrope, iz centrale nemačkog trgovca nisu imali odgovor. Nezvanično, nemačka kompanija planira da otvori više stotina novih maloprodajnih objekata narednih godina.

Freesnapf je najveći nemački lanac specijalizovan za kućne ljubimce. Tokom prošle godine rast prodaje iznosio je 19,8 odsto (3,17 milijardi evra), dok je više od polovine ostvareno na matičnom tržištu. Online prodaje beleži rast od 54 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: