Malinari traže od hladnjačara da do 5. marta znaju otkupnu cenu

Udruženje malinara Vilamet iz Arilja zahteva od hladnjačara da najkasnije do 5. marta kažu kolika će biti otkupna cena.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.02.2024.

16:57

Malinari traže od hladnjačara da do 5. marta znaju otkupnu cenu
Ilustracija: Shutterstock/Veronika Kovalenko

Oni žele da znaju sa kojom kalkulacijom za proizvođačku cenu za 2024. oni sada izlaze, kako bi sprečili potencijalne gubitke i mogućnost manipulacije cenama tokom sezone.

Takođe, uputili su molbu sa istim rokom predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, za informaciju o stanju prenetih zaliha neprodate maline iz 2023. godine.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja, prošle godine bili su suočeni sa određenim poteškoćama na svetskom tržištu usled rata, pojave viškova i male tražnje srpske maline.

"Tako i na domaćem tržištu, gde je bila niska otkupna cena, pre svega, zbog toga što je većina naših izvoznika, čast izuzecima, prevalila ceo teret poremećaja na svetskom tržišta na primarnog proizvođača", navodi se u saopštenju.

Dodaju da njihov najveći problem jesu otkupljivači, to jest hladnjačari, koji ih ne vide kao ravnopravne partnere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Podeli: