Mali: Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost

Ministar finansija Siniša Mali je na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja danas u Tirani.

Srbija

Izvor: B92.net

Četvrtak, 29.02.2024.

11:55

Mali: Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost
Foto: Instagram/mali_sinisa

"Verujem da samo otvoren dijalog izmedju nas može da doprinese zajedničkom razvoju i ekonomskom rastu, kao i daljem približavanju ka EU", napisao je svom Instagram profilu.

"Uprkos brojnim izazovima prouzrokovanih svetskom krizom, Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost i da postiže dobre rezultate. Inicijative za zajedničko regionalno tržište, faznu integraciju u EU jedinstveno tržište, zatim tzv. 'zeleni koridori', pristup jedinstvenom tržištu za plaćanje u evrima, ocenjivanje usaglašenosti i prihvatanje industrijskih proizvoda - sve to će nam pomoći da zajedno rastemo, da imamo jaču privredu, a da naši gradjani imaju bolji životni standard. Idemo dalje", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Podeli: