Vesti -

Mali odbrusio Đilasu: "Puna usta priče na praznu kasu"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom nedavnih izjava Dragana Đilasa.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs

Ministar je istakao da je dok je Đilas vodio računa o građanima naše zamlje, račun Republike Srbije bio prazan i da nije bilo dovoljno ni za isplatu penzionerima od 200 evra.

Mali se oglasio i rekao da je upravo iz navedenih razloga "krajnje licemerno kada Đilas pomene penzije".

Saopštenje ministra prenosimo u celosti:

"Poslednji put kada je Dragan Đilas vodio računa o građanima naše zemlje, račun Republike Srbije je bio prazan, a novca nije bilo dovoljno ni za isplatu crkavice penzionerima od jedva 200 evra.

"Usta su mu bila puna priče, ali kasa prazna.

"I zato je krajnje licemerno kada taj isti čovek, ove 2023. godine, čak i pomene penzije.

"Teško je poverovati da ima obraza da se uopšte obraća penzionerima Srbije i pominje njihove penzije jer oni najbolje znaju u kakvoj zemlji su živeli pre 10 godina, školovali unuke dok njihovi roditelji nisu imali posao jer je svaki četvrti građanin Srbije u toj namučenoj Srbiji bio bez plate, a oni koji su je primali, zarađivali su jedva nešto više od 300 evra.

"Zato Đilas nema ama baš nikakvo, a naročito moralno pravo da ljudima koji su ga jedva preživeli opet servira predizborne prazne priče. Stidite se. Jer dok se na vaše račune slivalo 619 miliona evra, Srbija je bila na ivici bankrota, nijedan investitor nije ni pomislio da ulaže novac u zemlju bez infrastrukture, bez uređenog sistema.

"Danas Srbija godišnje privlači 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija, u postdjilasovskim godinama otvorili smo 500.000 novih radnih mesta, podigli smo penzije i plate, kvalitet života, podigli smo Srbiju.

"Penzionerima danas vraćamo dostojanstvo koje im je vaša osiona politika odrođenosti od naroda oduzela.

"Danas ne pričamo ni na praznu kasu, ni na prazan stomak.

"Ali, to ne znači da se ne sećamo.

"Sećamo se odlično kako smo vas preživeli, i podsetićemo vas da pamtimo sve i 17. decembra", napisao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.