Legalizacija:Neće biti novih rokova

Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju objekata građenih bez dozvole ističe 29. januara, a do sada je podneto svega nekoliko hiljada zahteva.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.01.2014.

17:01

Default images

U ministrastvu građevine kažu da neće biti novog roka i upozoravaju da će kazna za one koji se ne prijave biti rušenje nelegalno izgrađenih objekata.

Oni koji nisu prihvaćeni da uđu u proces legalizacije biće porušeni. Međutim, objekat za koji je prihvaćen zahtev za legalizaciju automatski je dobio zeleno svetlo da neće biti srušen dok ne bude odlučeno po tom zahtevu, kaže nadležni ministar Velimir Ilić.

"U Novom Sadu vi imate zonu pored Dunava, znate kolko je duga 15 kilometara . Zamislite sad ja krenem a to je sve u plavnom području i da rušim 15 kilometara naselja. Pa to bi bila revolucija. E sad se postavlja pitanje da li je jeftinije podići bedem i zastiti tu zonu ili porušiti naselje dugo 15 kilometara", kaže ilić.

U toj zoni je i kuća Milenka Popovića iz Novog Sada, koja je ušla u postupak legalizacije. Potpuno isti uslovi koji važe za Popovića važe i za sinove predsednika države, čije su vikendice na obali Save u Beogradu takođe izgrađene bez dozvole.

"Meni je malo nezgodno što je to tendenciozno napisano Ilić neće rušiti. Ja neću nikome rušiti ako niko to ne traži. Ako niko ne podnese zahtev da nešto nije uredu. Zamislite ja sad idem pa baš prvo i jedino da rušim kuću sinu predsednika republike. Sad je neko našao da je to kuća predsednika ili njegovog sina -ajde nju ćemo da srušimo a 80 drugih u okruženju nećemo da diramo jer su to neki nevažni građani. Znači mi ne rušimo politički. Nama je svaki objekat isti bio on čistača ulica ili predsednika dršave", kaže minitar građevine.

Ilić kaže da nema podatke da je pokrenut ijedan postupak rušenja objekata koji nisu dobili dozvolu da uđu u proces legalizacije. Kao primer navodi divlju gradnju pored jezera Vrujci kod Užica i kaže da je preduzeće Srbija vode dužno da pokrene određene procedure da se u jezero ne izlivaju otpadne vode ili da uđe u proces rušenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: