"Hoćemo Tatru da dovedemo u FAP"

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će narednih mesec dana biti intenzivirani razgovori o dolasku češke firme Tatra u "14.oktobar" i u pribojski FAP

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

10:42

Default images
Foto: Tanjug

"Jedna od glavnih tema zajedničke sednice česke i srpske vlade jeste dolazak Tatre u 14. oktobar i FAP", rekao je Gašić novinarima nakon otvaranja Bruskog puta u Kruševcu.

On je istakao da postoji podrška premijera Srbije i Češke, Aleksandra Vučića i Bohuslava Sobotke, da se projekat sprovede do kraja.

Gašić je podsetio da je Tatra jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju kamiona i teških vozila.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom najavio da je češka kompanija Tatra zainteresovana da dođe u Srbiju i dodao da veruje da će naši uslovi biti zadovoljavajući i da će Česi želeti da investiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: