Hil: SAD tu da pomognu Srbiji da postane nezavisna od Ruske Federacije

Ambasador Sjedinjenih Država Kristofer Hil izjavio je danas da je Srbiji potrebna diverzifikacija i da se odmakne od Rusije po pitanju nabavke energenata.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2022.

13:00

Hil: SAD tu da pomognu Srbiji da postane nezavisna od Ruske Federacije
Ilustracija: Depositphotos/believeinme

Hil je, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi dogovor Srbije i Mađarske o izgradnji naftovoda koji bi omogućio da se Srbija snabdeva jeftinijom naftom sa Urala priključenjem na naftovod "Družba", što su potvrdile mađarske vlasti, kazao da nije u poziciji da to komentariše, jer ne zna detalje, ali da je Srbiji potrebno da se odmakne od Rusije po pitanju energenata.

"Ne znam da li sam u poziciji da komentarišem, ne znam detalje, ali Srbiji je potrebno da diverzifikuje svoj energetski sistem i da se odmakne u tom pogledu od Srbije. Trenutno se radi mnogo toga da se pomogne Srbiji da se odmakne od Rusije i prestane da bude zavisna od ruskih energenata“, kazao je Hil novinarima na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu gde je govorio na konferenciji "Američka administracija kroz prizmu karijernog diplomate".

Američki ambasador je dodao da su Sjedinjene Države tu da pomognu Srbiji da postane nezavisna od Ruske Federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: