Biz - B92.net

Gigant se (ne)zatvara: B92 ekskluzivno otkriva istinu o BIP-u - Makedonci raskinuli ugovor

Beograd -- BIP zasad neće biti ugašen. Radnici su na odmoru do 16. jula, a u narednom periodu firmom će rukovoditi stečajni upravnik.

Izvor: B92
Podeli

Pročitajte još

- Zatvara se industrijski simbol Beograda? Neizvesna sudbina 125 radnika

U narednom periodu intezivno će se tražiti strateški partner, jer je letnja sezona u jeku. Bivši zakupac M6 EDEN SRB odlazi iz Beograda.

Kako su na B92 potvrdili u kompaniji M6 EDEN SRB, oni su odlučili da prekinu ugovor o poslovnoj saradnji za A.D. BIP u stečaju.

"Verovali smo u mogućnosti razvoja jedne od najvećih pivara u regionu i sa entuzijazmom krenuli pre dve godine u obnovu. Pokušali smo da napravimo nešto pozitivno za Beograd, za Srbiju, da damo duh i život jednoj kompaniji koja je 180 godina simbol Beograda. Nažalost, bez obzira na velika mesečna ulaganja, posvećenost i entuzijazam, nismo uspeli, jer sa ovim konceptom nema mogućnosti za uspeh. Ovo ne znači da ćemo se povući, jer Beogradu je potrebno kvalitetno pivo. Produžićemo u drugačijem smeru sa drugim konceptom. Mogući je početak ulaganja u budućnost sa novim projektima u Srbiji. Zahvaljujemo se svim subjektima", izjavili su iz M6 EDEN SRB.

Oni su potvrdili da je od 01.07.2019. započeo proces izmirivanja obaveza prema zaposlenima i svim poveriocima.

Reporter B92 razgovarao je i sa radnicima ove firme.

"Trenutno je 125 zaposlenih na odmoru do 16. jula, kada očekujemo nastavak proizvodnje. BIP će biti u stečaju. Imamo informacije da neće biti otpuštanja, već da se traži novi zakupac. Čuli smo da se tri firme interesuju, jedna je poznata po proizvodnji mesa, druga je iz Kragujevca i jedna iz Apatina", priča jedan od radnika koji nije želeo da otkirva identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.