Vesti -

EPS i Simens grade TS: "Zvezda, Partizan - blizu"

Beograd -- JP Elektroprivreda Srbije i kompanija Simens potpisali su ugovor vredan 7,67 miliona evra, kojim se predviđa izgradnja trafostanice kod Autokomande u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Trafostanica koja je obuhvaćena ugovorom je objekat površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim prostorom, pored kompanije „Simens“, kao nosioca posla, na njoj će raditi i beogradske firme „M enterijer gradnja“ i „Elektroizgradnja“.

Ugovor o izgradnji ovog elektroenergetskog objekta, koji bi trebalo da bude završen za dve godine, potpisali su v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger.

"Današnji ugovor označava početak izgradnje jedne od najvažnijih trafostanica u Beogradu i projekat koji godinama čeka na realizaciju. Nova trafostanica rasterećuje postojeću mrežu, i obezbeđuje sigurnije i bolje snabdevanje potrošača”", rekao je Grčić.

On je dodao da se njome osigurava deo grada gde su smeštene ambasade i dva najveća srpska fudbalska stadiona.

U blizini je, takođe, nova železnička stanica, a ovom trafostanicom stvaraju se uslovi za nastavak realizacije projekta Beograd na vodi”, rekao je Grčić dodajući da će nova trafostanica imati najmoderniju opremu.

Generalni direktor Simensa Udo Ajhlinger rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata EPS-a koji ima za cilj modernizaciju svih sistema, i dodao da će u naredne dve godine završiti ovaj a moguće je i da će se nastaviti s novim sličnim projektima.

"Drago mi je što možemo da doprinesemo društvu i da obezbedimo stabilnijiu i moderniju mrežu u Beogradu"”, rekao je Ajhlinger i šaljivo ukazao da je trafostanica blizu stadiona, i da će ta mreža biti modernizovana, “a svi volimo fudbal, bez obzira da li je Zvezdin ili Partizanov stadion”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.