BG-Niš: Ceo autoput pod kamerama

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da bi do kraja godine auto-put od Beograda do Niša trebalo da bude pokriven kamerama.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2016.

09:07

BG-Niš: Ceo autoput pod kamerama
(Foto: Thinkstock.com)

Drobnjak je za TV Pink kazao da novac za to još nije obezbeđen ali da se nada da će se novca naći.

Razlozi za stavljanje auto-puta između srpske prestonice i Niša pod video nadzor je, kako je naveo, pre svega zbog bezbednosti, uvida u obavljanje saobraćaja, kao i u stanje puteva za potrebe zimske službe.

Drobnjak je podsetio da je počeo da radi info centar Puteva Srbije, gde svi zainteresovani mogu da dobiju informacije o stanju na putevima i istakao da će uskoro početi da radi 24 sata.

Govoreći o projektu obnove 1.100 kilometara auto-puta, Drobnjak je kazao da će njim biti obuhvaćen samo deo puteva jer od 15.000 kilometara putne mreže, oko 12.000 kilometara zahteva obnovu.

On je kazao da je predviđeno da izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok mora biti završeno do 15. oktobra i dodao da će biti mnogo većeg kapaciteta što bi trebalo da smanji gužve.

Drobnjak je kazao da do kraja godine neće biti povećanja cene putarine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: