Srbija

Utorak, 31.05.2016.

10:18

Bespovratna pomoć preduzetnicima za opremu

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima za dodelu bespovratne pomoći kroz program podrške za nabavku opreme.

Izvor: Beta

Bespovratna pomoć preduzetnicima za opremu
Foto: Thinkstock

Za taj program ukupno je opredeljeno 542 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kroz ovaj program, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih, koji nisu stariji od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2,5 miliona dinara.

Ministarstvo privrede sprovodi program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapredjenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: