Vesti -

Amerikanci stigli u Trstenik: Nova fabrika, šansa da oživi kraj

Beograd -- Američka kompanija "Amphenol Automotive Technology" otvoriće danas novu fabriku u Trsteniku.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Vučić na otvaranju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u 12 časova svečanom otvaranju fabrike Amphenol Automotive Technology u Trsteniku.

Ova firma poznata je po proizvodnji elektronskih i optičkih konektora, kao i kablovskih sistema. Ona od avgusta posluje u našoj zemlji, a sada u industrijskoj zoni u Trsteniku, u halama površine 7.000 kvadratnih metara pokreće novu proizvodnju u ovom delu Evrope.

"Amphenol Automotive Technology" trenutno u Trsteniku zapošljava 130 radnika, a plan je da sa proširenjem proizvodnje, naredne godine, u fabrici do posla dođe još 1.000 ljudi.

Opština Trstenik se godinama suočava sa problemom nezaposlenosti. Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja je blizu 4.400 osoba. U potrezi za poslom mnogo se mladih iselilo. Otuda u gradu na Zapadnoj Moravi svaku novu investiciju vide kao šansu za oživljavanje čitavog kraja.

U obezbeđivanje i opremanje nove industrijske zone lokalna samouprava je investirala 125 miliona dinara. Prema rečima predsednika opštine Trstenik Aleksandara Ćirića, otvaranje novih radnih mesta je za ovu opštinu od životnog pitanja.

"To je jedan novi život , opstanak hiljade naših porodica, a ujedno to je i siguran znak da ćemo nastaviti da napredujemo kao opština i da stalno podižemo standarde. Proizvodnja je na kraju i krenula, a kako nam investitori kažu oni imaju u planu da je šire i tako im je zadatak da svake godine za 20 odsto uvećavaju svoju proizvodnju, a samim tim i broj radnika", za RTS rekao je Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.