Vesti -

Albanci smislili nov način za bojkot srpske robe

Kampanja za bojkot robe proizvedene u Srbiji na tzv. Kosovu se ne stišava, pa je pokrenut i sajt kojim se građani pozivaju da ne kupuju proizvode iz Srbije.

Izvor: B92.net, Kosovo online
Podeli
Foto, ilustracija: SuzyM / Shutterstock.com
Foto, ilustracija: SuzyM / Shutterstock.com

Na sajtu dominira poziv na "Bojkot proizvoda Srbije. Bojkot bar-koda 860", budući da je 860 broj na bar-kodu srpskih proizvoda. Uz to stoji i fotografija koja asocira na 1999. godinu, prenosi Kosovo onlajn.

"Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte 860 bar-kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku", poruka je ovog sajta.

Među proizvodima koje bi građani trebalo da bojkotuju su slatkiši srpske kompanije Svislajon, ali i Medeline štrudle, flaširane vode akva viva, rosa i prolom, kafa donkafe, plazma i jafa keks, čips, smoki, Štarkovi slatkiši, sokovi, ulje, ali i farbe za kosu...

Građani se, međutim, pozivaju da ne kupuju ni koka-kolu, fantu, niti šveps...

Na ovoj veb-stranici navodi se da je sajt napravljen "samo da podigne svest o važnosti nekupovine srpskih proizvoda i nije kreiran da promoviše ili podstiče nasilje na bilo koji način".

Na tzv. Kosovu već dugo traje kampanja za bojkot robe proizvedene u Srbiji, a nedavno je objavljen bizaran spot u kojem su se u ambalažama srpskih proizvoda umesto slatkiša nalazili meci, što je simbolično imalo istu poruku, da se "kupovinom srpskih proizvoda finansira srpska vojska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.