Do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta: "Na Svetog Nikolu otvaram auto-put"

Beograd -- "Na Svetog Nikolu otvaram auto-put Čačak-Požega", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa amabasadorkom Kine Čen Bo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/b92
Foto: Screenshot/b92

"Mi smo uprkos situaciji sa koronom dobili danas konačno obećanje od Žanga (iz CRBC-a) da će do Svetog Nikole, 19. decembra, biti završen auto-put Čačak - Požega, tako da ćemo moći za Svetog Nikolu auto-putem da idemo do Požege", rekao je Vučić.

Dodaje da će se stizati do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta, dok se sada putuje tri sasta i 40 minuta.

Predsednik je, takođe, najavio da će biti ugovoren i nastavak gradnje auto-puta dalje od Požege do Boljara i da će se odmah krenuti sa radovima, kao i da je dogovorena cena od oko 1,5 milijardi evra.

Vučić je najavio i da će gradnja Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, početi već krajem prolaće ili početkom leta.

Podsetio je da se već gradi auto-put i brza saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica.

Kazao je da će CRBC graditi i obilaznicu oko Loznice u vrednosti od 37 miliona evra, ali i da će se graditi obilaznica oko Novog Sada sa dodatnim mostom na Dunavu. Vrednost obilaznice oko Novog Sada je 129 miliona evra.

Vučić navodi da su počeli i zvanični pregovori za izgradnju brze saobraćajnice od autoputa kod skretanja za Požerevac do Golupca, kao i da je plan da se produži do Majdanpeka, ali i Negotina i Kladova, kako bi se održao istok Srbije i životu i podigla ekonomija.

Predsednik je rekao da će biti izgrađena i industrijska zona u Prahovu.

Kada je reč o obilaznici oko Beograda, Vučić kaže da se radi sa Kinezima deo do Bubanj Potoka, ali da ostaje da se napravi još jedna deonica do Pančeva kako bi kopletan saobraćajni prsten bio završen, zajedno sa novim mostom na Dunavu kod Vinče. Za tu deonicu je potebno više od 700 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu